Suzan & Freek, Maan, Snelle Beeld © ANP

Snelle, Maan en Suzan & Freek zijn grote kanshebbers Edison Pop

15 februari 2022 11:00

Alle genomineerden van de Edison Pop zijn bekend. Suzan (30) & Freek (29), Snelle (26) en Maan (25) zijn met nominaties in verschillende categorieën grote kanshebbers.

Suzan & Freek maken, net als Snelle, kans in de categorie Pop. Het duo is daarnaast, net als Maan, genomineerd in de categorie Nederlandstalig. Het duo strijdt wederom tegen Snelle om het beeldje voor Album. De rapper maakt daarnaast nog samen met Maan kans op de prijs voor Song voor hun duet Blijven Slapen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ouch! Zangeres Maan loopt blauwtje op straat

De prestigieuze muziekprijzen worden ook nog uitgereikt voor beste Rock, Hiphop, Video, Alternative, Dance en Nieuwkomer. Onder anderen Jett Rebel, Chef'Special, Davina Michelle, Martin Garrix, S10 en Froukje maken ook kans op een beeldje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Droom rapper Snelle komt uit: 'Eerste huis gekocht!'

De genomineerden en winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers. De uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen vindt op 11 april plaats in AFAS Theater in Leusden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Suzan en Freek blikken terug op magische Beste Zangers-avond

De Edison, de oudste muziekprijs in Nederland, wordt sinds 1960 uitgereikt. De beeldjes worden overhandigd in de genres klassiek, jazz en pop.

Maan heeft nog niet zo heel lang geleden meerdere awards in ontvangst genomen tijdens de Qmusic top 40 awards. Wij spraken haar op deze avond. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!