Ferry Maat Beeld © ANP

Ferry Maat keert nog één keer met Soulshow terug op de radio

18 februari 2022 08:00

De legendarische Soulshow van Ferry Maat (75) keert donderdag 24 februari eenmalig terug op NPO Radio 2. De dj, die recent zijn 75e verjaardag vierde, krijgt dan in het tweede uur van 'Wout 2Day carte blanche' om zijn oude programma nog een keer te presenteren.

"Als er één radioprogramma kenmerkend was voor de 80's, dan is het wel de Soulshow"

Radiomaker Wouter van der Goes staat een deel van zijn zendtijd af aan Ferry vanwege de week van de jaren tachtig. Alle programma's op NPO Radio 2 staan tussen 18 en 25 februari in het teken van dit bijzondere decennium.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud en Olcay hinten op weekendprogramma op NPO Radio 2

"Als er één radioprogramma kenmerkend was voor de 80's, dan is het wel de Soulshow", aldus Wouter. "Het programma is bepalend geweest voor de soundtrack van mijn leven en mijn uiteindelijke muzieksmaak. En dat geldt voor veel mensen van mijn generatie. De muziek die Ferry op donderdagavond draaide op Hilversum 3 was ook meteen de muziek die je op zaterdag in de discotheek hoorde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Internetstation Ferry Maat van start

Wouter nam de eenmalige Soulshow van tevoren op met Ferry op Bonaire, waar de oud-radiocoryfee al vier jaar woont. Overigens verzorgt Ferry online nog steeds met regelmaat 'soulshows' via zijn eigen website.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Maat: 'goede herinneringen aan Franklin'

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee een van de eerste Nederlandse dj's die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren zeventig en tachtig was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Hilversum 3. Ferry ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma en zijn bijdrage aan de promotie van soulmuziek in Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!