Adele en The Weeknd best verkopende artiesten van het jaar

01 maart 2022 16:35

Adele (33) en The Weeknd (32) hebben een goed jaar gedraaid in 2021. Het vierde album van Adele, '30', is het beste verkochte album van het jaar. 'Save Your Tears' van The Weeknd is het meest gestreamde nummer. Dat heeft de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) bekendgemaakt.

Van het langverwachte vierde album van Adele werden in slechts twee maanden meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht. 'Sour' van Olivia Rodrigo, 'Justice' van Justin Bieber, '= (Equals)' van Ed Sheeran en 'After Hours' van The Weeknd maken de top vijf best verkochte albums compleet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Weeknd stelt aankondiging uit vanwege oorlog Oekraïne

'Save Your Tears', het populairste nummer van 2021, stond in achttien landen bovenaan de hitlijsten en werd meer dan 2,1 miljard keer gestreamd. 'Stay' van The Kid Laroi & Justin Bieber, 'Levitating' van Dua Lipa, 'Butter' van TBS en 'Drivers Licence' van Olivia Rodrigo completeren de top vijf van meest gestreamde nummers.

In 2020 had The Weeknd ook al het meest gestreamde nummer, toen met 'Blinding Lights'. Dat lied staat ook dit jaar in de top tien, op plek zeven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Uitgestelde Las Vegas-show Adele deze zomer hervat'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!