S10 Beeld © ANP

S10 hoopt op plaats in top vijf tijdens Eurovisie Songfestival

3 maart 2022 16:09

S10 (21) gaat voor het hoogst haalbare als ze in mei naar het Eurovisie Songfestival gaat. De zangeres denkt dat ze met haar song 'De Diepte' de finale gaat halen en hoopt vervolgens bij de top van het deelnemersveld te horen.

"Ik wil natuurlijk het allerliefste winnen"

"Ik wil natuurlijk het allerliefste winnen maar met plaats twee, drie, vier of vijf kan ik ook wel tevreden zijn", zegt S10 tegen het ANP. "Ik hoop het echt, dat zou te gek zijn. Maar het is nog moeilijk in te schatten. Ik durf nu ook niet te zeggen ik ga dit wel even doen", lacht ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 had lied De Diepte bijna niet ingeleverd bij selectiecommissie

De basis voor S10's songfestivaldeelname werd vorig jaar op 21 mei, de dag van de finale in Rotterdam, gelegd. "Schatjes, hoe gaan we ervoor zorgen dat ik volgend jaar mee mag doen aan Eurovision?", vroeg de zangeres zich af op Twitter. "Toen ik dit deed dacht ik wel: als ik dit graag genoeg wil, kan het lukken. Het werd ook goed opgepakt dus toen dacht ik al: als de mensen ook enthousiast zijn, dan moet ik er helemaal voor gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Emotionele teksten songfestivalnummer S10 maken het zo sterk'

S10 is naar eigen zeggen een groot songfestivalfan. "Ik volg het al m'n hele leven en nu ga ik er zelf naartoe. Het is een droom die uitkomt." Dat veel deelnemers de laatste jaren ook internationaal succes boekten en niet per se mainstream waren, hielp mee met de beslissing om ervoor te gaan. "Ik ben zelf vrij alternatief. Dat is mijn lievelingsgebied. Dus ik vind het al een prestatie om daar als alternatieve artiest naar toe te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 in tranen na presentatie songfestivalnummer: 'Kom van ver'

Hoe haar podiumpresentatie straks in Turijn zal zijn, wil S10 nog niet verklappen. "We hebben er genoeg ideeën over maar daar kan ik nog niets over zeggen. Of het al af is? Ook dat kan ik niet zeggen", zo houdt ze het mysterieus.

S10 komt op 10 mei uit in de eerste halve finale van het songfestival. Tien dagen eerder repeteert ze voor het eerst en zullen ook de eerste beelden worden vrijgegeven.

S10 wist meteen dat songfestivalnummer Nederlandstalig moest zijn: 'Zou anders niet klinken'

02:14