Matthijs gaat door Beeld © ANP

Matthijs Gaat Door naar Ziggo Dome: 'Droom die uitkomt'

17 maart 2022 07:00

De Sven Hammond Big Band en Matthijs van Nieuwkerk (61) staan op 17 maart met een show in de Ziggo Dome in Amsterdam. "Een droom die uitkomt", zegt bandleider Sven Figee (46) tegen het 'ANP'. Maar de toetsenist wil niet te veel eer krijgen. "Het is echt een team effort, met alle artiesten en mensen achter de schermen samen."

"Een betere grande finale na drie seizoenen kan je niet bedenken"

Het concert kwam tot stand via het programma Matthijs Gaat Door. Verschillende artiesten, onder wie Typhoon, Danny Vera, Krezip, André van Duin en Marcel Veenendaal van DI-RECT, treden op. Tijdens de show komen covers en nieuwe muzikale samenwerkingen voorbij. Matthijs praat het concert aan elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de (onverwachte) favoriete film van Matthijs van Nieuwkerk

Sven heeft een hoop ervaring met liveoptredens, maar dit keer wordt het 'extra spannend'. "Het is voor het eerst dat de Sven Hammond Big Band’ zo’n enorme show draagt in een zaal als de Ziggo Dome", zegt hij. "We zijn zo gegroeid met dit programma. Een betere grande finale na drie seizoenen kan je niet bedenken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk strikt Stromae voor Matthijs Gaat Door

De bandleider is langs alle afleveringen uit de afgelopen seizoenen van het programma gegaan om de muzikale hoogtepunten te bekijken. Die wilde hij vervolgens bundelen. "Wat mij betreft waren onder meer onze vertolking van 'Radar Love' met Thijs Boontjes en het optreden van André van Duin een paar van de vele hoogtepunten. Dan ga je een lijst maken en iedereen vragen of ze erbij kunnen en willen zijn. Gelukkig zeiden de meesten ja op die vraag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk schor na bezoeken Snollebollekes-show

De namen Sven Hammond Big Band en Matthijs van Nieuwkerk mogen dan wel groots op het affiche staan, hij benadrukt dat de show en het programma echt een team effort zijn. "We hebben allemaal zo'n passie voor muziek en zijn continu op zoek naar vernieuwing en de dingen mooi in beeld brengen. Dat zorgt ervoor dat muzikanten zich vertrouwd voelen bij ons en graag met ons spelen. We willen in de toekomst ook meer internationale artiesten proberen te strikken. Dat ze denken: Matthijs Gaat Door met de Sven Hammond Big Band? Daar moet ik wezen!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inkomsten concert Matthijs van Nieuwkerk gaan naar organisatie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!