Kalush Orchestra Beeld © ANP

Oekraïense songfestivalact vanwege oorlog niet kunnen repeteren

27 maart 2022 08:15

De Oekraïense groep Kalush Orchestra heeft vanwege de oorlog nog niet kunnen repeteren voor het Eurovisie Songfestival. "We zijn nu allemaal met andere dingen bezig, want het allerbelangrijkste is nu om ons land te helpen", vertelt frontman Oleh Psiuk aan 'Nu.nl'.

"We repeteren aan één stuk door en halen alsnog het niveau dat we gewend zijn"

De groep helpt het land op allerlei manieren, zegt Oleh. "Zo heb ik mijn eigen organisatie voor vrijwilligers en met zo'n dertig anderen proberen wij anderen zo goed mogelijk te helpen. We zoeken naar medicijnen, zamelen voedsel in en helpen mensen die naar het westen van Oekraïne zijn gevlucht te zoeken naar een veilige plek om te verblijven. Een van onze bandleden zit nu bij de territoriale strijdkrachten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sting brengt nieuwe versie Russians uit en steunt Oekraïne

Samen repeteren voor het songfestival in mei zit er dus logischerwijs momenteel niet in. "Toch weet ik dat als wij elkaar weer zien, het meteen goed is. Dan repeteren we aan één stuk door en halen we alsnog het niveau dat we gewend zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

U2 betrokken bij inzamelingsactie voor ontheemde Oekraïners

De band strijdt in de Italiaanse stad Turijn met het nummer Stefania om de winst. Volgens de bookmakers gaat Oekraïne winnen, maar dat komt volgens Oleh niet alleen door de huidige situatie. "We weten gewoon dat we een goed nummer hebben, dat als we samen kunnen komen, we een goed optreden hebben en dat we ontzettend creatief zijn. Wij denken dat dat de meeste impact zal hebben."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!