Jon Batiste Beeld © ANP

Jon Batiste ontvangt Grammy voor album van het jaar

4 april 2022 08:19

Jon Batiste heeft zondag in Las Vegas de Grammy Award gewonnen voor album van het jaar. Hij won de prijs voor de plaat 'We Are'. Eerder kreeg de artiest al drie Grammy's voor zijn liedjes 'Freedom' en 'Cry', en voor zijn bijdrage aan de soundtrack van de film 'Soul'.

Aan de Grammy voor Jon zit ook een Nederlands tintje: muziekproducent Tearce Kizzo was onder zijn artiestennaam Kizzo nauw betrokken bij de totstandkoming van 'We Are'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na twee jaar weer reguliere uitreiking van de Grammy Awards

Silk Sonic, het gezamenlijke R&B-project van Bruno Mars en Anderson .Paak, won de Grammy voor song van het jaar, voor de single 'Leave The Door Open'. Het duo versloeg in de prestigieuze categorie verrassend onder anderen de zangeressen Billie Eilish en Olivia Rodrigo. Die laatste won overigens wel in de categorie beste nieuwe artiest.

De Grammy Awards bestaan uit 86 categorieën, verdeeld over de verschillende muziekgenres. Muzikanten uit alle genres dingen mee naar de vier hoofdprijzen: album van het jaar, nieuwkomer van het jaar, song van het jaar en record van het jaar. Die laatste van de vier hoofdcategorieën was eveneens een prooi voor Silk Sonic.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïense president spreekt via videoboodschap bij Grammy's

De belangrijkste muziekprijzen van de wereld werden na twee jaar eindelijk weer in een volle zaal uitgereikt. De afgelopen twee edities was dat vanwege de coronamaatregelen onmogelijk. De Oekraïense president Volodimir Zelenski sprak het Grammy-publiek via een videoboodschap toe over de situatie in zijn land. Hij had het in de video onder meer over het contrast tussen muziek en de stilte 'van vernietigde steden en gedode mensen'.

Eigenlijk zouden de Grammy's al in januari worden uitgereikt, maar de show werd verplaatst vanwege de coronapandemie. Ook werd gekozen voor een andere locatie: de MGM Grand in Las Vegas in plaats van Los Angeles.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!