Beeld © ANP

Paskal Jakobsen snapt BLØF-teksten zelf ook niet altijd

6 april 2022 16:58

Twee jubileumconcerten en een nieuw album: zo viert BLØF hun dertigjarig bestaan. Zanger en gitarist Paskal Jakobsen (48) blikt terug op de afgelopen drie decennia en onthult in gesprek met 'Veronica Superguide' dat hij niet altijd weet wáár hij over zingt.

"Er zijn teksten bij die voor mij niet betekenen wat ze voor Peter betekenen"

De rolverdeling is duidelijk binnen de groep. Zo verzorgt bassist Peter Slager de teksten voor de liedjes die de band uitbrengt, wat hun al vele hits heeft opgeleverd. Paskal vindt de teksten van Peter 'zo goed dat hij er volledig achterstaat'. Maar omdat het niet zijn eigen teksten zijn, komt het wel eens voor dat Paskal de teksten niet begrijpt zoals ze bedoeld zijn.

"Er zijn teksten bij die voor mij niet betekenen wat ze voor Peter betekenen", legt de zanger uit. "Neem het liedje 'Aan/Uit'. Mijn moeder is geestesziek en dement. De ene keer is ze psychotisch, de andere keer niet. Voor mij gaat 'Aan/Uit' over mijn moeder, die aan of uit is. Maar dat heeft Peter nooit zo bedoeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BLØF-zanger Paskal Jakobsen gaat voor carrièreswitch

Het stoort de zanger overigens niet dat hij soms een andere interpretatie aan de tekst geeft. Integendeel. "Ik vind het fijn om Peters teksten op mijn manier te interpreteren, daarom vraag ik hem ook nooit wat hij met een tekst bedoelt. Het gebeurt weleens, jaren later, aan de bar met een biertje, dat een bepaald nummer ter sprake komt en ik hem vraag wat hij daarmee eigenlijk bedoelde. Maar dat gebeurt zelden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tabitha en Paskal van BLØF maken indruk op Beau met nummer

Het hele interview met Paskal Jakobsen is nu te lezen in Veronica Superguide. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!