S10 ontmoet haar concurrenten op het songfestival

09 april 2022 03:30

S10 (21) maakt zaterdag kennis met een groot deel van de artiesten die dit jaar meedoen aan het Eurovisiesongfestival. In AFAS Live in Amsterdam staan 28 van de 40 songfestivalacts op het podium voor de twaalfde editie van 'Eurovision in Concert'.

Het evenement wordt voor het eerst sinds 2019 weer gehouden. Vorig jaar kon de show niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Normaal gesproken wordt Eurovision in Concert jaarlijks georganiseerd om fans alvast te laten kennismaken met de artiesten die meedoen aan het songfestival. Het is steevast de grootste Europese pre-party. Ook in een paar andere landen worden dergelijke shows georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 als achtste te zien in eerste halve finale Eurovisie

In Amsterdam is een aantal favorieten van de partij, onder wie Cornelia Jakobs uit Zweden, Sam Ryder uit het Verenigd Koninkrijk, Ochman uit Polen, Chanel uit Spanje en Subwoolfer uit Noorwegen. Deze vijf staan bij de bookmakers allemaal boven S10, die momenteel onder in de top tien staat. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar topfavoriet Oekraïne, die pas afgelopen donderdag werd bevestigd.

Op het podium staan ook enkele oud-songfestivalkandidaten, onder wie Loreen, die in 2012 het songfestival won met Euphoria. Ook Maggie MacNeal, Linda Wagenmakers, Getty Kaspers en Marga Bult komen in actie. Songfestivalcommentator Cornald Maas en zangeres Edsilia Rombley presenteren de avond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 wil daten tijdens Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats van 10 tot 14 mei. Vanwege de Italiaanse winst vorig jaar in Rotterdam, wordt het evenement dit jaar in Turijn gehouden. S10 komt uit in de eerste halve finale.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!