S10 Beeld © ANP

S10 heeft geen last van songfestivalzenuwen: 'Goed gevoel bij'

9 april 2022 17:50

S10 (21) vertrekt over twee weken vol goede moed richting Turijn voor het Eurovisiesongfestival. De zangeres is ontspannen en heeft nog geen last van opspelende zenuwen, vertelde ze zaterdag voorafgaand aan Eurovision in Concert aan het 'ANP'.

"Als ik eraan denk word ik niet gespannen of zo. Ik heb er best wel een goed gevoel bij. Ik heb er gewoon veel zin in"

"De komende weken is het nog best wel druk met veel meetings en dingen afronden, maar over twee weken ga ik gewoon al weg. Het is gewoon al bijna", zei S10 enigszins perplex. Voor zenuwen maakt ze echter geen ruimte. "Als ik eraan denk word ik niet gespannen of zo. Ik heb er best wel een goed gevoel bij. Ik heb er gewoon veel zin in."

S10 heeft afgelopen week ook uitgebreid met Duncan Laurence gesproken over zijn songfestival-avontuur van drie jaar geleden. De zanger, die in 2019 voor de eerste Nederlandse zege in 44 jaar zorgde, heeft de zangeres alles verteld over wat haar straks in Turijn staat te wachten. "Hij heeft mij heel goed geholpen met wat dingetjes waar ik nog zorgen om had. Die heeft hij weg kunnen nemen", aldus de zangeres. "Ik vind het bijvoorbeeld heel abstract dat er straks allemaal mensen in de zaal staan, en hij zei: 'daar ben je helemaal niet mee bezig'. Allemaal van dat soort kleine dingetjes. Het was ook gewoon fijn om met iemand te kletsen die in hetzelfde schuitje heeft gezeten als ik nu zit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaartjes Eurovisie Songfestival snel uitverkocht

De kennismaking met de Europese pers beviel S10 goed. Met soepel Engels wist ze ook alle buitenlandse journalisten die zaterdag naar Amsterdam waren gekomen te woord te staan. "Ik denk dat heel Europa wel langs is geweest", lachte ze. "Het gaat me best goed af. Het is veel praten en ondertussen goed blijven drinken maar ook gewoon veel grapjes maken. Iedereen zegt dat dit een heel goede voorbereiding is voor Turijn, dus dat is wel goed om te weten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 zingt De Diepte voor het eerst voor publiek

Over hoe haar act er straks uitziet in Turijn, mocht S10 nog niets zeggen. Wel verzekerde ze dat bijna 'alle puntjes op de i' staan. "Het is nog niet strik eromheen en klaar. We moeten er nog wel goed mee bezig zijn maar het wordt wel heel fijn", zo beloofde ze.

S10 komt op 10 mei uit in de eerste halve finale met haar liedje 'De Diepte'. Als de zangeres genoeg punten haalt, staat ze vier dagen later in de grote finale.

Songfestivaldeelname heeft leven van S10 'gered'

02:49
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 ontmoet haar concurrenten op het songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!