Henny Vrienten Beeld © ANP

NS eert Doe Maar-zanger Henny Vrienten op bijzondere manier

28 april 2022 14:28

De Nederlandse Spoorwegen hebben een bijzondere hommage aan de overleden Doe Maar-zanger Henny Vrienten geïnitieerd. Tot komend weekend is op 347 schermen op achttien grote stations in Nederland een deel van de songtekst van het lied 'Bandje in de wolken' van Henny te lezen. De NS heeft een bericht hierover van 'Shownieuws' bevestigd.

"Ik klop aan en meld me daar bij het bandje in de wolken"

De vervoerder heeft het eerbetoon overlegd met de nabestaanden van Henny. Deze kwamen ook met de suggestie voor het nummer Bandje in de wolken, wat niet tot de evergreens uit het oeuvre van Henny behoort. De tekst luidt: 'Als mijn adem op is, het gedaan is met mijn leven, reis ik naar de hemel toe om een concert te geven. Want ik was nog lang niet klaar, mijn bas niet uitgeklonken. Ik klop aan en meld me daar bij het bandje in de wolken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doe Maar-zanger en componist Henny Vrienten (73) overleden

De NS kreeg op Koningsdag toestemming van de familie voor de bijzondere geste. Volgens een zegsman van NS reageren veel reizigers heel enthousiast en dankbaar op het initiatief. Eerder eerde de NS op een soortgelijke manier ook de Rotterdamse kunstenaar Jules Deelder, die in 2019 overleed.

De dood van Henny werd maandag bekendgemaakt. De zanger en componist was al langer ziek. Vorig jaar blies Doe Maar de afscheidstournee om die reden af. Er werden toen ook geen uitspraken gedaan over wat er precies met hem aan de hand was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Doe Maar-bandlid laat van zich horen na dood Henny Vrienten

De zanger was sinds 1980 de frontman van Doe Maar. De band had hits met nummers als Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De groep ging oorspronkelijk in 1984 uit elkaar, maar kwam sinds een reünie in 2000 toch weer geregeld bij elkaar.

Onduidelijkheid over doodsoorzaak Henny Vrienten

07:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!