Winston Marshall Beeld © ANP

Gitarist Mumford & Sons verlaat band om verdere bestaan te beschermen

30 april 2022 22:58

Winston Marshall (34), de opgestapte gitarist van Mumford & Sons, verliet de muziekgroep om het verdere bestaan ervan te beschermen, zegt hij in het Britse programma 'Dan Wootton Tonight'. "Ik dacht dat het het beste was om de band te verlaten, voordat de andere bandleden er ook last van zouden krijgen."

"Ik wil dat de band succesvol is en blijft"

De gitarist zegt dat hij niet wilde dat de naam Mumford & Sons en de andere bandleden 'met hem voor de bus gegooid zouden worden'. "Ik wil dat de band succesvol is en blijft", zegt Winston.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dianna Agron trouwt rocker Winston Marshall

Winston stapte in mei 2021 uit de band nadat hij onder vuur kwam te liggen door tweets gericht aan de rechtse activist en schrijver Andy Ngo. De gitarist schreef dat hij zijn 'belangrijke' boek Unmasked wilde gaan lezen. Unmasked gaat over hoe de antifascistische beweging Antifa op een radicale manier de democratie wil vernietigen. Winston bood, nadat ophef was ontstaan, zijn excuses aan. "De afgelopen dagen ben ik beter gaan begrijpen welke pijn het boek waarover ik me uitliet heeft veroorzaakt", aldus de muzikant destijds.

Winston is mede-oprichter van de Britse folkrockband. Dat deed hij in 2007 samen met Marcus Mumford, Ben Lovett en Ted Dwane.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glee-ster Dianna Agron gaat scheiden van Winston Marshall

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!