Beeld © ANP

Kendrick Lamar lanceert nieuwe single met opvallende videoclip

9 mei 2022 04:14

Kendrick Lamar (34) heeft voor het eerst sinds bijna vier jaar weer een solo single gemaakt, die hij zondag via sociale media lanceerde. Het nummer draagt de titel 'The Heart Part 5' en is uitgebracht in de aanloop naar de release van zijn langverwachte vijfde studioalbum Mr. Morale & The Big Steppers, dat op 13 mei verschijnt. Dit meldt 'Billboard'.

In de bijbehorende videoclip begint Kendrick met een dankwoord aan 'iedereen die mij bij heeft gestaan, al mijn prachtige fans'. In de video is de rapper te zien voor een rood scherm, waar zijn gezicht meerdere keren verandert in dat van andere rappers of controversiële figuren. Zo komen ook de hoofden van Kanye West, OJ Simpson, Will Smith, Nipsey Hussle en Jussie Smollett voorbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar komt binnenkort met nieuwe muziek

Het laatste project van Lamar dateert uit 2017, toen hij het album DAMN uitbracht. Hiervoor won hij niet alleen een Grammy Award voor beste rap album, maar ook een Pulitzer Prize for Music, als eerste plaat die niet bestond uit klassieke muziek of jazz.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar aangekondigd als headliner op Glastonbury

In februari trad hij samen met Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem en 50 Cent op tijdens de halftimeshow van de Amerikaanse Super Bowl.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar en The Weeknd aangeklaagd voor plagiaat

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!