S10 in eerste helft van de finale van het Eurovisiesongfestival

11 mei 2022 00:32

De Nederlandse zangeres S10 (21) is zaterdagavond in de eerste helft van de finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn aan de beurt. Dat werd dinsdagnacht duidelijk tijdens de loting na de eerste halve finale.

Ook Zwitserland, Armenië, Portugal, Noorwegen en Oekraïne, die net als Nederland dinsdag een finaleplaats wisten te behalen, beklimmen in het eerste deel van de finale het podium. IJsland, Litouwen, Griekenland en Moldavië zijn in de tweede helft aan de beurt.

Donderdag strijden achttien landen tijdens de tweede halve finale om een plekje in de finale. De tien acts die het dan halen zullen daarna loten over in welke helft zij aan de beurt zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 is door naar de finale van het Eurovisiesongfestival

De zogenoemde Big Five-landen, die al verzekerd zijn van een finaleplaats, hebben eerder al geloot. Spanje, Frankrijk en Duitsland trokken het kokertje van de eerste helft. Gastland Italië, ook onderdeel van de Big Five, is als negende aan de beurt. Groot-Brittannië komt tijdens het tweede deel op het podium. De exacte volgorde van de finale wordt later door de productie bepaald.

S10 gaat zich vanavond 'helemaal kapot genieten'

00:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!