Olivia Rodrigo Beeld © ANP

Olivia Rodrigo grote winnaar van Billboard Music Awards

16 mei 2022 07:51

Olivia Rodrigo (19), Drake (35) en Ye (44) zijn de grote winnaars van de Billboard Music Awards. De prestigieuze muziekprijzen werden zondag vanuit Las Vegas uitgereikt, voor een groot deel via een livestream op TikTok.

Olivia Rodrigo was met zeven prijzen de grote winnaar van de avond. Die kreeg zij voor onder meer beste nieuwe artiest, beste vrouwelijke artiest en beste radioartiest. Drake nam vijf prijzen in ontvangst, onder meer die voor beste artiest, beste mannelijke artiest, beste rapper en beste rapalbum. Ye, voorheen bekend als Kanye West, ontving vier prijzen, onder meer voor beste christelijke artiest en beste christelijke album.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grammy van Olivia Rodrigo kapotgevallen

De show werd geopend door rapper Daddy. Er waren optredens van onder anderen Silk Sonic, Machine Gun Kelly, Florence + The Machine en Ed Sheeran. Ook Travis Scott zong twee nummers. Het was zijn eerste grote publieke optreden sinds het drama tijdens het Astroworld Festival, waarvan hij mede-organisator was. Door gedrang in het publiek kwamen tijdens het festival in november tien mensen om en raakten tientallen mensen gewond. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Ook onder anderen Justin Bieber, Dua Lipa, BTS en Taylor Swift vielen zondag in de prijzen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Travis Scott maakt comeback na Astroworld-drama

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!