Beeld © ANP

Flemming droomt van deelname aan Songfestival

16 mei 2022 17:22

Voor Flemming (26) zou een droom in vervulling gaan als hij ooit namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival (ESF) mag meedoen. In een gesprek met het 'ANP' vertelt de zanger dat hij het muziekfestijn als één van de meest hoog haalbare dingen voor een artiest ziet.

"Wat het WK is voor voetballers, is het Songfestival voor muzikanten"

"Ik kijk het Songfestival echt al sinds dat ik tien ben, dus het is voor mij zeker een droom om daar ooit te staan", zegt Flemming Freddie Viguurs, zoals de zanger voluit heet. "Ik weet niet of dit dan het moment is om daar al te staan, maar het staat zeker op m'n verlanglijstje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Antoon en Flemming toegevoegd aan line-up Vierdaagsefeesten

De 26-jarige Brabander ziet meedoen aan het Songfestival als een van de hoogst haalbare dingen voor een artiest. "Wat het WK is voor voetballers, is het Songfestival voor muzikanten. Je kan je land trots maken en dat is wel iets wat ik heel erg graag zou willen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flemming in tranen tijdens optreden op Paaspop

Op dit moment is meedoen aan het ESF voor de zanger, die bekend is van hits als Amsterdam en Zij Wil Mij, echter nog te vroeg. "Ik zou er wel echt in willen duiken, dus echt met m'n schrijfteam gaan kijken wat we dan op het Songfestival neer willen zetten. Willen we bijvoorbeeld Engelstalig of Nederlandstalig? Ik wil eerst m'n carrière in Nederland vol gas tegemoet gaan, maar als de kans komt... ik sta er zeker voor open!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!