Beeld © ANP

Tiësto is dé grote winnaar bij Buma Awards

16 mei 2022 18:17

Tiësto (53) is dit jaar de grote winnaar bij de Buma Awards. De dj viel in de prijzen in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Suzan & Freek behaalden de eerste plek in de categorie Nationaal met hun hit 'Goud'.

Tiësto scoorde in diezelfde categorie een derde plek met het nummer 'The Business'. Internationaal was dat nummer het meest beluisterd. Voor 'The Motto', dat de dj maakte met Ava Max, kreeg hij ook een beeldje. Tijdens de uitreiking in theater Spant! in Bussum gingen ook onder anderen Snelle en Maan (voor 'Blijven Slapen'), Chef'Special (voor 'Afraid Of The Dark') en Jaap Reesema en Pommelien Thijs (voor 'Nu wij niet meer slapen') met een award naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiësto en vriendin verwachten tweede kindje samen

Behalve de Buma Awards werden maandag ook verschillende juryprijzen uitgereikt. De Gouden Harp is dit jaar voor ADE-grondlegger Anna Knaup, Ilse DeLange mocht de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen en de Lennaert Nijgh Prijs ging postuum naar Henny Vrienten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiësto wil samenwerking met Avicii niet uitbrengen

Fons Merkies kreeg de Oeuvre Award Multimedia. De componist en producer schreef muziek voor tientallen films en televisieseries, zoals All Stars, Alleen maar nette mensen, De Poolse bruid, Flikken Maastricht, Goede Tijden, Slechte Tijden en Moeder, ik wil bij de revue.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afrojack en Tiësto kanshebbers voor Grammy Award

Tony Berk ging naar huis met de 73X Platina Award, vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Ook stond hij als platenbaas aan de basis van carrières van talloze Nederlandse artiesten als René Froger, Ruth Jacott en DI-RECT. Met zijn bijdragen aan muzikale hits heeft de 74-jarige platenbaas bijna 75 keer platina bereikt. Rapper Lange Frans en pianist Giorgio Tuinfort brachten samen een ode aan zijn werk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!