Suzan & Freek Beeld © ANP

Buma Award 'eervolle bevestiging' voor Suzan & Freek

16 mei 2022 19:36

Suzan & Freek zien de Buma Awards die zij maandag kregen vooral als een bevestiging dat ze goed bezig zijn. "Het is een soort steuntje in de rug, dat is altijd leuk", zei Freek na afloop van de awardshow.

"Mensen die meezingen bij shows is het belangrijkste"

"Mensen die meezingen bij shows is het belangrijkste", vulde Suzan hem aan. "Dat is het meest bijzonder, dat is waar het om gaat in de muziek. Alleen dit is wel een hele leuke en eervolle bevestiging." Het duo sleepte een beeldje in de wacht omdat hun nummer 'Goud' in Nederland de meest gedraaide en bestverkochte single van 2021 is. Twee andere nummers bereikten de top 20.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Deelname songfestival niet bovenaan lijstje van Suzan & Freek

Hoewel Suzan & Freek wel hadden verwacht dat Goud bij de beste 20 nummers in de categorie Nationaal zou horen, werd het tijdens het aftellen naar de nummer 1 toch wel even spannend. "'Onderweg Naar Later' was echt een verrassing voor mij en 'De Overkant' ook, maar ik had wel verwacht dat Goud erin zou staan. Maar toen we bij 2 waren en hij was nog steeds niet voorbij gekomen, ging ik wel twijfelen", bekent Suzan eerlijk. "Dus ik was wel heel blij."

Wie ook in de prijzen viel bij de Buma Awards, was Ilse DeLange. Zij krijg geheel onverwacht een Lifetime Achievement Award. Aan RTL Boulevard vertelt de zangeres dat ze het een hele eer vond:

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Suzan & Freek hebben beter beeld van vluchtelingen gekregen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!