S10 Beeld © ANP

S10 pakt nummer 1-positie in Single Top 100

20 mei 2022 15:28

S10 (21) heeft in de week na het Eurovisiesongfestival de koppositie in de Single Top 100 bereikt. Met haar single 'De Diepte', waarmee ze elfde werd in de finale van het songfestival, heeft ze na zeven weken Harry Styles (28) met zijn 'As It Was' van de troon gestoten.

'De Diepte' kwam in maart al in de buurt van de nummer 1-positie door op nummer 2 binnen te komen. S10 werd toen echter dwarsgezeten door 'Hallo' van Antoon. In de weken voorafgaand aan het songfestival verloor 'De Diepte' langzaam terrein maar vorige week vond het nummer de weg weer naar boven toen het van 9 naar 2 steeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 scoort meer dan miljoen streams met songfestivalhit De Diepte

Behalve S10 staan er nog vijf deelnemers aan de recentste editie van het songfestival in de hitlijst. De Oekraïense winnaar Kalush Orchestra is deze week binnengekomen op plek 36. De Noren van Subwoolfer staan met 'Give That Wolf a Banana' op plek 54. Sam Ryder, die met 'Space Man' het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde en tweede werd, is binnengekomen op positie 71. Het nummer 'SloMo' van de Spaanse Chanel staat op plek 72 en op 76 is Cornelia Jakobs uit Zweden te vinden met 'Hold Me Closer'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laura Pausini test positief op corona na finale songfestival

De 'opbrengst' is beduidend minder dan vorig jaar toen liefst negentien songfestivalnummers de Top 100 bestormden. De Italiaanse winnaar Måneskin kwam zelfs binnen op 1. Ook de liedjes van Frankrijk, Zwitserland, IJsland en Oekraïne wisten een plekje bij de beste twintig te veroveren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalwinnaar Kalush Orchestra komt naar Nederland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!