Pussy Riot Beeld © ANP

Pussy Riot treedt met ontvluchte Maria Aljotsjina op in Amsterdam

21 mei 2022 23:47

De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina (33) op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

De ontsnapping van Maria, die gezien wordt als de leider van Pussy Riot, was vorige week groot nieuws. Ze wist verkleed als maaltijdbezorger haar huis te ontvluchten waarna ze met hulp van vrienden via Belarus naar Litouwen wist te reizen. De activiste was in februari gearresteerd en onder toezicht geplaatst, de zoveelste stap van de Russische overheid tegen een lid van de punkband die zich al zeker tien jaar tegen het regime van president Poetin keert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uit Rusland ontvluchte Pussy Riot-leider gevlucht naar Litouwen

Met de show 'Riot Days' toert de groep op dit moment door Europa. De voorstelling gaat over hoe de vrouwen worden vervolgd voor hun protesten in Rusland. Maria schreef er in 2017 een gelijknamig boek over. Met hun tournee halen ze momenteel geld op voor een kinderziekenhuis in Kiev.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zegsman Pussy Riot in ziekenhuis door overdosis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!