KISS Beeld © ANP

KISS stopt uit 'zelfrespect'

30 mei 2022 10:03

KISS gaat met pensioen uit 'zelfrespect' en vanwege de 'liefde' voor zijn fans. Dat heeft bassist Gene Simmons (72) gezegd in een nieuw interview. De Amerikaanse rockband kondigde in 2018 aan te stoppen en nog een laatste keer op tournee te gaan.

"Het laatste wat je wilt zijn, is een wereldkampioen bokser die te lang in de ring blijft"

"De reden om te stoppen met toeren is vanwege trots en zelfrespect en uit liefde en bewondering voor de fans", aldus Gene in het programma Whiplash op radiozender KLOS. "Het laatste wat je wilt zijn, is een wereldkampioen bokser die te lang in de ring blijft. Het is slechts een kwestie van tijd totdat je benen je niet meer overeind kunnen houden en je gaat verliezen."

Gene wil niet een van die bands zijn die te lang door blijft gaan. "Ze vergeten teksten en je kunt de diepe rimpels in hun gezichten zien. Dus wij doen het juiste: we stoppen terwijl we aan de top staan. En het zal verdrietig zijn, maar het wordt ook leuk", zei hij over de laatste optredens van KISS, dat in 1973 werd opgericht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gene Simmons: 'Beyoncé zou na half uur flauwvallen in KISS-outfit'

De band heeft de komende maanden optredens staan in Europa en Australië en keert aan het eind van het jaar terug naar de Verenigde Staten. Op 21 juli treden de mannen tijdens hun End Of The Road World Tour op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

KISS is een van de succesvolste bands aller tijden. Wereldwijd verkocht de band meer dan 100 miljoen albums.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rockband KISS geeft concert 'onder water'