Roland Snoeijer volgt Dave Minneboo op als programmadirecteur Qmusic

31 mei 2022 16:25

Roland Snoeijer is per 1 juli de nieuwe programmadirecteur van Qmusic. Hij neemt daarmee plaats in de directie en zal leidinggeven aan het programmateam, zo maakte de zender dinsdag bekend. Hiervoor werkte Snoeijer negen jaar als programmadirecteur bij Radio 10.

Snoeijer volgt voormalig programmadirecteur Dave Minneboo op, die in maart aankondigde per direct te vertrekken. Iwan Reuvekamp nam de taak in de tussentijd op zich. "De kracht van Qmusic zit in de inspirerende club van creatieve en bevlogen radiomakers met grote ambities. Ik ben heel blij dat ik onderdeel ga uitmaken van het team", zegt Snoeijer over zijn aanstelling. "Ook verheug ik me erop om de toekomst van Qmusic in het radiolandschap uit te stippelen en mooie nieuwe plannen te maken voor het radioportfolio van DPG Media."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter besluit: Qmusic moet stoppen met dance-programmering

Robert Bernink, algemeen directeur bij Qmusic, is blij met de ervaring die Snoeijer met zich meebrengt. "De afgelopen tijd wist hij Radio 10 als een sterk merk neer te zetten en bijzondere resultaten te behalen. We kijken ernaar uit om onder zijn leiding het marktleiderschap verder te verstevigen." In het verleden werkte Snoeijer ook als programmadirecteur bij radiozender 100%NL en in verscheidene functies bij Radio Veronica, NPO Radio 2 en RTL Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luisteraars Qmusic maken kans op eigen festival

Talpa is Snoeijer dankbaar voor zijn tijd bij Radio 10. "We zijn hem dankbaar voor deze waardevolle bijdrage en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging. De aansturing van Radio 10 wordt, in de zoektocht naar een vaste opvolger, intern opgevangen door collega’s uit het Radio 10-programmateam."

Overigens is Marieke Elsinga na een break van een paar weken sinds gisterochtend weer bij de zender te horen. Wat ze in die paar weken zoal deed? Nou:

Marieke Elsinga probeerde hormoonyoga om tot rust te komen: 'Ging te ver'

02:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!