johnny Depp en Jack Beck Beeld © Getty Images

Johnny Depp en Jeff Beck onthullen naam en releasedatum album

9 juni 2022 19:16

Het gezamenlijke album dat Johnny Depp (59) en Jeff Beck hebben (59) gemaakt, heeft de titel '18' gekregen en komt op 15 juli uit. Dat hebben de acteur en de gitarist donderdag bekendgemaakt. Ook de eerste single van het album is inmiddels uitgebracht.

"Toen Johnny en ik samen begonnen te spelen, wakkerde het echt onze jeugdige geest en creativiteit aan"

"Toen Johnny en ik samen begonnen te spelen, wakkerde het echt onze jeugdige geest en creativiteit aan. We maakten grapjes over hoe we ons weer 18 voelden, dus dat werd dan de albumtitel", zei Jeff in een verklaring. De eerste single van 18 heet 'This is a Song for Miss Hedy Lamarr' en is geschreven door Johnny. "Ik werd er door weggeblazen", zei Jeff. De acteur noemt werken met de singer-songwriter op zijn beurt een 'buitengewone eer'. De twee hebben naar eigen zeggen drie jaar aan het album gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber

Johnny verraste vorige maand toen hij onaangekondigd bij enkele optredens van de zanger in het Verenigd Koninkrijk opdook. De twee speelden enkele covers van onder anderen John Lennon, Marvin Gaye en Jimi Hendrix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp bedankt 'meest loyale fans' voor alle steun

Door de optredens miste Johnny begin deze maand de uitspraak van de rechter in de VS in de smaadzaak die hij tegen zijn ex-vrouw Amber Heard had aangespannen. De acteur kreeg gelijk in die zaak en krijgt een schadevergoeding van 15 miljoen dollar. De zaak draaide om een opiniestuk dat zijn ex had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel de naam van Johnny daarin niet werd genoemd, stelde hij dat het duidelijk was dat hij werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden.

'Johnny Depp gaat schikken om hoger beroep te voorkomen'

03:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!