BTS Beeld © ANP

K-popgroep BTS kondigt pauze aan, focus op solocarrières

14 juni 2022 18:24

De Zuid-Koreaanse band BTS heeft een pauze aangekondigd. Tijdens die periode zullen de zeven leden geen muziek uitbrengen als groep, maar zich focussen op hun solocarrières.

"We beloven dat we ooit zullen terugkeren"

BTS nam in het verleden ook al een aantal pauzes, maar toen ging het om een korte periode. De mannen beloofden wel meteen dat ze weer terug zullen komen als groep, maar een datum voor de comeback werd niet gegeven. "We gaan allemaal de tijd nemen om plezier te hebben en veel dingen mee te maken. We beloven dat we ooit zullen terugkeren, volwassener dan we nu zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koreaanse boyband BTS praat met president Biden over racisme

De boyband maakte het nieuws bekend in een video die BTS uitbracht ter ere van het 9-jarig bestaan van de groep. De mannen zeiden onder meer dat ze 'een moeilijke periode' achter de rug hebben. Zo zei bandlid RM, die veel teksten schrijft voor de nummers van BTS, dat hij moeite had om teksten te verzinnen. Zijn collega Suga sloot zich daarbij aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Leden K-popgroep BTS ontkomen niet aan dienstplicht'

In de afgelopen jaren groeide de groep uit tot een grote naam in de wereldwijde muziekindustrie. De band scoorde onder meer met hits als 'Dynamite', 'Butter' en 'My Universe', de samenwerking met Coldplay. Deze maand bracht BTS nog het album 'Proof' uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!