Måneskin Beeld © ANP

Pinkpop-livestream Måneskin 'kan niet opnieuw worden uitgezonden'

19 juni 2022 17:34

De geluidsstoring bij de NPO-livestream van het Måneskin-optreden op Pinkpop had te maken met het signaal tussen het podium en de opnamewagen. Tijdens het concert van de Italianen viel het geluid van de stream weg. Pas na een kwartier was de storing opgelost. Het optreden kan dus niet opnieuw worden uitgezonden, omdat het ontbrekende geluid bij enkele nummers 'kwijt' is, aldus een woordvoerder van de VPRO.

"Áls er al iets online komt of uitgezonden mag worden zullen het nummers zijn die al te horen zijn geweest"

Enkele minuten nadat het geluid wegviel, kwam er kritiek op Twitter van volgers van de livestream op NPO2 Extra. Sommige fans waren echt boos, maar anderen konden de humor er wel een beetje van inzien. Zo vroeg een kijker zich op Twitter af waar doventolk Irma Sluis is 'als je ze nodig hebt'. 'Silent disco op NPO2?', vroeg een andere twitteraar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig Pinkpopbaas Jan Smeets neemt emotioneel afscheid

Na ongeveer een kwartier was er weer geluid. Een twitteraar schreef te hopen dat NPO het hele concert op een later tijdstip opnieuw uitzendt, alleen nu mét geluid. Dat is dus niet mogelijk, aldus de VPRO, de omroep die optredens van Pinkpop uitzendt. "Áls er al iets online komt of uitgezonden mag worden zullen het nummers zijn die al te horen zijn geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Måneskin grapt over drugsincident tijdens finale songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!