Pink Floyd Beeld © ANP

'Pink Floyd wil muziekrechten verkopen voor 475 miljoen euro'

24 juni 2022 05:30

De (voormalig) leden van de rockband Pink Floyd zijn van van plan hun muziekcatalogus voor een recordbedrag te verkopen. Volgens ingewijden moeten de muziekrechten voor bijna 475 miljoen euro (500 miljoen dollar) aan een van de geïnteresseerde partijen verkocht worden. Dit meldt 'Bloomberg'.

De band verkoopt naast de muzikale rechten ook de mogelijkheid om merchandise te verkopen die aan de groep gelinkt kan worden. Potentiële kopers zouden onder meer Warner Music, Sony Music en BMG zijn. Patrick McKenna, die de band vertegenwoordigt, wilde niet ingaan op de geruchten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pink Floyd doneert opbrengst nieuwe muziek aan Oekraïne

Het feit dat de bandleden het eens zijn geworden over de verkoop is op zichzelf al uniek te noemen. Nadat de groep in 1965 werd opgericht onder leiding van toenmalig zanger Syd Barrett, volgden er heel wat drama's. Syd vertrok zelf na drie jaar, waarna bassist en zanger Roger Waters de band in 1985 vaarwel zei. Hij klaagde zijn oud-collega's vervolgens aan voor het gebruik van de naam Pink Floyd. Het aanstellen van Patrick als vertegenwoordiger moet de groep zonder kleurscheuren door het verkoopproces leiden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pink Floyd-muzikant verkoopt zijn gitaren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!