Nooit uitgezonden interview met John Lennon levert 3100 pond op

24 juni 2022 22:01

Het Hard Days Night Hotel in Liverpool heeft bij een veiling een tape gekocht met een interview uit 1964 met John Lennon. Een student uit Hull sprak hem vlak voor een concert van The Beatles in die stad. En daarin deed John een uitspraak die niet mals was.

Het interview is nooit uitgezonden en de student, John Hill, vond het bandje in 2014 terug in een kast. De opname werd vrijdag geveild en bracht 3100 pond, zo'n 3600 euro, op. Tijdens het interview vertelt de in 1980 vermoorde Lennon dat hij de leden van The Beatles geen echt goede muzikanten vindt.

Hotelmanager Trevor Vels is in zijn nopjes met zijn aanwinst. Bij het bandje horen ook de originele bandrecorder, enkele foto's en een studentenblaadje uit die tijd met artikelen van Hill.

Het is nog onduidelijk wat het Hard Days Night Hotel, vernoemd naar de eerste film en gelijknamige hit van The Beatles uit 1964, met de spullen gaat doen. Voorlopig wordt alles tentoongesteld. Voor de opname zoekt Vels nog een goede manier om die toegankelijk te maken voor de Beatlesfans.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!