Davina Michelle en wassen beeld Beeld © ANP

Davina Michelle heeft wassen beeld in Madame Tussauds

29 juni 2022 16:00

Davina Michelle (26) mag zich bij de groep mensen voegen die een levensecht wassen beeld van zichzelf hebben. De zangeres heeft woensdag haar evenbeeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam.

"Wij zijn ontzettend blij met de komst van Davina"

Davina is zittend afgebeeld in een zwarte outfit en staat in het muziekgedeelte van het wassenbeeldenmuseum. Ze neemt plaats naast zangeres Beyoncé en tegenover zanger Guus Meeuwis. Bezoekers kunnen bij Michelle zitten voor een piano, 'alsof ze samen met haar muziek aan het maken zijn', meldt het museum.

Davina Michelle is de enige Nederlandse zangeres die een plekje heeft in Madame Tussauds Amsterdam. "Ik geloofde het eigenlijk niet", vertelt de zangeres woensdag na de onthulling van haar beeld aan het ANP. "Ik hoop ook niet de laatste."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle te horen in déze Netflix-serie

De zangeres reisde in oktober naar Londen om te poseren voor de makers. Davina heeft zelf meegedacht over de uitvoering, waaronder de make-up, pose en kleding. De outfit droeg ze vorig jaar tijdens een show.

"Wij zijn ontzettend blij met de komst van Davina", zegt Quinten Luykx, de general manager van het Amsterdamse museum. "Onze muziekafdeling biedt een mix van internationale en nationale muzikanten. Een Nederlandse zangeres ontbreekt hier al jaren en Davina vult met haar dynamische beeld en kleurrijke set deze leegte perfect op".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse songfestivalinzending in duet met Davina Michelle

Hoewel er de laatste jaren een aantal beelden bij zijn gekomen in het museum, waaronder van styliste Nikkie de Jager, besloot Madame Tussauds de laatste tijd ook verschillende wassen beelden te verwijderen. Zo zijn de evenbeelden van Ali B en Marco Borsato uit de collectie gehaald omdat zij worden verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens opnames van het programma The Voice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Davina Michelle zingt soundtrack voor Zwanger & Co

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!