'Als de camera's uitgingen, kwamen bij K3 de pakjes Marlboro op tafel'

01 juli 2022 11:20

Miguel Wiels (49) is nu vooral bekend als de pianist van het BNNVARA-programma 'Even Tot Hier', maar daarvoor schreef hij jarenlang hits voor K3. Hoewel de meidengroep vooral bij kinderen populair was - en is - waren de meisjes volgens de schrijver helemaal niet zo braaf.

"Als je kijkt naar die foto, als de deur dichtgaat, dan zie je daar een pakje Marlboro en een goede fles wijn"

In totaal schreef Miguel zo'n 248 liedjes voor de formatie en was hij verantwoordelijk voor hits als 'Oya Lélé', 'Kuma hé' en 'Oma's aan de top' - met soms best spicy teksten als 'doe het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes'.

Vorig jaar kondigde de Belgische liedjesschrijver aan het na 23 jaar voor gezien te houden als componist van K3. Miguel maakte in totaal 22 albums voor de succesvolle formatie en was vanaf dag één betrokken bij het project. Hij was zelfs bij de audities van Karen, Kristel en Kathleen, vertelt hij donderdagavond in Humberto.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Boze' Corry alsnog naar Rolling Stones door Even tot Hier

Als er een foto van het drietal wordt getoond moet de Belg lachen en deelt hij een aantal geheimen van achter de schermen. "K3, dat waren drie prinsesjes. Die dronken niet en rookten niet", vertelt hij. "Maar als je kijkt naar die foto, als de deur dichtgaat, dan zie je daar een pakje Marlboro en een goede fles wijn."

"K3 werd vaak afgedaan als muziek voor kinderen - we bereikten ook wel een heel groot kinderpubliek natuurlijk - maar ik vond het ook altijd belangrijk dat als we een liedje schreven, dat je het ook moest kunnen zingen in de kroeg. En dat je er ook volwassenen mee bereikt", antwoordt hij als presentator Humberto Tan hem vraagt naar de pikante teksten van sommige nummers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3-lid Hanne Verbruggen wil blijven optreden tijdens zwangerschap

"Dus haalde ik ook vaak mijn mosterd bij The Beatles en ABBA. Ik luisterde vaak naar dat soort artiesten om mijn liedjes op te baseren. (...) Oorspronkelijk was K3 bedoeld als het Vlaamse antwoord op de Spice Girls en die waren best wel spicy en pittig."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!