André Rieu Beeld © ANP

André Rieu verwacht emotionele terugkeer op het Vrijthof

7 juli 2022 06:00

Na drie jaar kan André Rieu (72) eindelijk weer optreden op 'zijn' Vrijthof in Maastricht. De Limburgse violist, die zijn jaarlijkse concertreeks donderdag aftrapt, verwacht dat het voor zowel hem, zijn orkest als de fans 'emotionele' avonden gaan worden. "Al die tienduizenden mensen hebben twee jaar lang hun tickets bewaard en uitgezien naar dit bijzondere concert", zegt hij tegen het 'ANP'.

"Op zo’n avond is het publiek één. Mensen verlaten na afloop zingend en dansend het Vrijthof"

Dat optreden de afgelopen jaren niet kon, heeft ook op de violist een 'flinke impact' gehad. "Niks zo erg voor een musicus als niet te mogen spelen. Maar we hebben de moeilijke periode allemaal goed doorstaan en iedereen heeft enorm veel zin in de concerten op het Vrijthof."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu zegt concerten af in Noord-Amerika vanwege corona

Het herstel na de coronapandemie laat nog even op zich wachten omdat André nog steeds shows aan het inhalen is. "Maar er zal ook een moment komen dat we weer nieuwe concerten kunnen verkopen en weer geld kunnen verdienen. Dankzij de steun van de regering hebben we de pandemie financieel overleefd en hoefden we geen mensen te ontslaan. Heel fijn."

André Rieu treedt na 1,5 jaar weer op voor een groot publiek: 'Voelde als gisteren'

00:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu vervloekt zijn baan voor optreden: 'Was ik maar tuinman'

Op het Vrijthof worden tijdens vijftien concerten zo'n 180.000 bezoekers verwacht. De muzikant belooft dat het 'fantastische avonden' gaan worden. "We hebben een prachtig programma ingestudeerd. Het wordt natuurlijk extra feestelijk deze keer." Zo wordt de muzikant ook vergezeld door een mannenkoor. "Ik verheug me er enorm op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu: 'Ik ga proberen de koning Maastrichts te leren'

Hoewel André al jaren concerten geeft op het plein in Maastricht, is het nog altijd bijzonder. Onder meer vanwege de 'unieke sfeer', zegt hij. "Mensen komen als willekeurige concertgangers en gaan na afloop als vrienden naar huis. De muziek doet dat. Die verbindt mensen uit de hele wereld. Op zo’n avond is het publiek één. Mensen verlaten na afloop zingend en dansend het Vrijthof."