Ricky Martin Beeld © Getty Images

Neef Ricky Martin trekt aanklacht huiselijk geweld in

21 juli 2022 17:01

Ricky Martin (50) heeft de zaak die tegen hem was aangespannen door zijn neef gewonnen, schrijft 'TMZ' donderdag. Zijn neef heeft zijn eerdere klacht waarin hij Martin beschuldigde van huiselijk geweld ingetrokken. Ook het straatverbod dat tegen de zanger was uitgevaardigd is ingetrokken.

"De aanklager bevestigde aan de rechtbank dat zijn beslissing om de zaak te seponeren zijn eigen beslissing was, zonder enige invloed of druk van buitenaf"

De Puerto Ricaanse zanger moest donderdag voor de rechter in Puerto Rico verschijnen, waar zou worden besloten of het straatverbod tegen hem moest worden verlengd. Dat werd eerder deze maand uitgevaardigd nadat een man hem had aangeklaagd vanwege huiselijk geweld. De identiteit van de aanklager werd niet bekendgemaakt, maar verschillende media meldden dat het om de neef van Ricky Martin zou gaan, de 21-jarige Dennis Yadiel Sanchez. Dat zou de broer van de zanger, Eric Martin, hebben vastgesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ricky Martin hangt 50 jaar cel boven het hoofd na vermeend huiselijk geweld

"Net zoals we hadden verwacht, werd het tijdelijke straatverbod niet verlengd door de rechtbank", laten zijn advocaten aan TMZ weten. "De aanklager bevestigde aan de rechtbank dat zijn beslissing om de zaak te seponeren zijn eigen beslissing was, zonder enige invloed of druk van buitenaf." De aanklager deed 'valse beschuldigingen met absoluut niets om ze te onderbouwen', stellen ze. "We zijn blij dat onze cliënt in het gelijk is gesteld en nu verder kan met zijn leven en carrière."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ricky Martin wordt beschuldigd van incest, advocaat ontkent

De neef zou hebben beweerd dat hij een seksuele relatie van zeven maanden had met zijn oom. Die vatte het volgens hem niet goed op toen de relatie tot een einde kwam. De zanger zou zijn neef hebben lastiggevallen na de breuk. Zijn broer Eric vertelde in gesprek met The Latin Post dat de jongen 'mentale problemen' heeft en dat hij er zeker van is 'dat zijn jonge familielid niet de waarheid vertelt'. Een van Ricky Martins advocaten noemde de beschuldigingen van incest in een verklaring aan Amerikaanse media 'onwaar' en 'walgelijk'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochtertje Ricky Martin wil hem niet horen zingen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!