Iris Hond Beeld © ANP

Iris Hond na Marco Borsato-affaire: 'Verkeerd beeld van mij'

23 juli 2022 09:44

Iris Hond (35) baalt ervan dat er een beeld van haar wordt neergezet dat niet klopt. De pianist vertelt tijdens een interview in 'Het Parool' dat 'veel van wat er wordt gezegd en geschreven, vooral op de roddelkanalen, gewoon niet waar is'.

"Ik wil worden gezien als muzikant, maar vooral niet in een hokje. Hopelijk zien en horen ze ook dat ik een gepassioneerd musicus ben. Ik zou het fijn vinden als er een realistischer beeld was", zegt ze in de krant. "Er is een beeld van mij gevormd dat niet verder af kan staan van wie ik ben."

Eenzijdig beeld

Haar deelname aan het televisieprogramma Iris en de twaalf dates heeft volgens haar ook niet geholpen. "Ik heb onderschat dat er zo’n eenzijdig beeld van me naar voren zou komen. Destijds leek het me mooi, omdat ik alles waar ik als persoon van kan groeien, graag doe. Maar ik zou nu een andere keuze maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Iris Hond over affaire Marco Borsato: 'Ik moet door'

In het verleden is Iris Hond ook een keer in een programma van Ali B te gast geweest en twee jaar geleden kwam naar buiten dat ze een relatie zou hebben gehad met Marco Borsato. Dingen waar ze niet te veel meer op wil ingaan, zegt ze.

Gekke film

"Wat ik heb ervaren is dat er veel wordt gezegd en ingevuld en geschreven, waar helemaal niets van waar is. Ik zie het niet als iets vrouwonvriendelijks, maar het heeft me wel beangstigd. Het is alsof je naar een gekke film aan het kijken bent. Daarom ben ik me het afgelopen jaar nog meer gaan concentreren op wie ik ben."

Iris staat volgende maand in het Concertgebouw in Amsterdam met haar nieuwe concertreeks Dichtbij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!