Rosa Linn Songfestival Beeld © ANP/EPA

Songfestivalnummer van Armeense Rosa Linn verovert TikTok

23 juli 2022 22:13

De Armeense songfestivalinzending 'Snap' van zangeres Rosa Linn wint twee maanden na het Eurovisie Songfestival in Turijn nog steeds aan populariteit. Het nummer duikt dankzij TikTok in steeds meer landen op in de streaminglijsten van Spotify en is hard op weg een van de meeste beluisterde inzendingen van dit jaar te worden.

Snap is met ruim 33 miljoen streams nu de op vier na populairste inzending op Spotify. Alleen Italië (104 miljoen), Spanje (41 miljoen), Zweden en Nederland (beiden 34 miljoen) werden nog vaker beluisterd. Linn zal snel alleen Italië nog voor zich hebben. Snap staat namelijk inmiddels in 39 landen in de dagelijkse top 200 van Spotify en staat op 54 in de wereldwijde top 200.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-winnaar Dani: 'Ik zat bij laatste vier voor songfestival'

Aanleiding voor de hernieuwde aandacht voor Snap is de app TikTok waarop het nummer de afgelopen weken populair werd. Ook in landen buiten Europa wordt het liedje nu opgepikt. Snap eindigde tijdens de songfestivalfinale in mei op de 20e plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Israël maakt inzending Eurovisiesongfestival nu al bekend

In de Nederlandse Single Top 100 is Snap al een aantal weken bezig met een opmars. Vrijdag stond het nummer op de 16e plaats. Van alle songfestivalliedjes wist alleen S10's De Diepte een hogere notering te behalen. Dat nummer stond in mei een week op de eerste plaats.

We spraken Kalush Orchestra en andere voormalige Songfestival-kandidaten over het besluit om het volgende muziekfestijn niet in Oekraïne te laten plaatsvinden.

Kalush Orchestra baalt dat songfestival niet in Oekraïne zal plaatsvinden

04:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!