Red Hot Chili Peppers komen in oktober met nóg een album

24 juli 2022 10:47

De Red Hot Chili Peppers komen dit jaar inderdaad met nog een nieuw album. In februari hintte de band daar al op. Zaterdagavond kondigde frontman Anthony Kiedis volgens Billboard de plaat aan tijdens een optreden in Denver. 'Return of the Dream Canteen' verschijnt op 14 oktober.

"We hebben een gloednieuw dubbelalbum tot de rand gevuld", zei bassist Flea, die ook meteen onthulde dat Tippa My Tongue de eerste single zal worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Hot Chili Peppers toch aanwezig tijdens Rock Werchter

In april brachten de Peppers nog een nieuwe plaat uit, Unlimited Love. Die kwam in verschillende hitlijsten direct op één binnen. Unlimited Love is het eerste album waarop gitarist John Frusciante weer te horen is sinds Stadium Arcadium (2006). De muzikant stapte in 2009 voor de tweede keer uit de groep en keerde in 2019 terug. Met vervangend gitarist Josh Klinghoffer brachten de Peppers twee albums uit: I'm with You (2011) en The Getaway (2016).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Hot Chili Peppers ontvangen ster op Walk of Fame

De Red Hot Chili Peppers zijn momenteel op tournee. Vorige maand stond de Amerikaanse rockband nog in het Goffertpark in Nijmegen.