René Froger Beeld © ANP

René Froger hoopt op succesvolle carrières voor zijn zoons

30 juli 2022 09:51

René Froger (61) hoopt dat het zoons Danny, Didier en Maxim lukt om het succes van hun muzikale vader te overtreffen, nu zij ook alledrie de muziekwereld zijn ingerold. In gesprek met 'Het Parool' vertelt de zanger zaterdag dat de tijden echter wel zijn veranderd ten opzichte van de jaren waarin hij zelf begon met zingen.

"Als je daar met je hoofd te zien was, wist je dat het een publiek zou bereiken"

"Danny zingt al langer. Didier is ook begonnen, hij is gaan rappen. En Maxim heeft net zijn eerste single uitgebracht", vertelt René Froger. "Ik hoop voor ze dat ze me overtreffen, alleen zijn de tijden zo anders, er is zoveel meer aanbod dan toen ik begon. In mijn tijd had je Het Parool, De Telegraaf, Panorama en Nederland 1, 2 en 3. Als je daar met je hoofd te zien was, wist je dat het een publiek zou bereiken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René Froger: 'Vreemdgaan was nodig om wakkergeschud te worden'

De successen die hij in de jaren 90 behaalde, zijn tegenwoordig bijna niet meer haalbaar, zegt de zanger. "Ik verkocht 600.000 of 700.000 cd’s per jaar. Dat bestaat niet meer. In 1994 en 1995 verkocht ik 565.000 kaarten voor concerten. Twee keer De Kuip, tien keer Ahoy en nog een tournee van zalen met minstens 5000 plaatsen." Zijn zoons moeten daardoor dus niet geïntimideerd raken, zegt hij. "Het is geen wedstrijd, dat weten we van elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René Froger herdenkt vader op 80ste verjaardag

Succes moet bovendien groeien, stelt René die op 5 augustus een concert geeft in het Olympisch Stadion in Amsterdam. "Mijn kinderen zijn muzikaal, dat hebben ze meegekregen. Het belangrijkste is dat ze gelukkig zijn en dat meet je niet af aan succes. Bij mij kwam het succes ook niet meteen hè, dat heeft jaren geduurd. Ik had bagage, zat al tien jaar in het vak. Het was niet zo dat ik van school af kwam en direct een hit scoorde."

Onlangs fietste René Froger nog voor het goede doel. Ondanks de vorm van zijn lichaam was hij wel fit. Hieronder zie je daar meer over. 

René Froger tijdens fietstocht in Frankrijk: 'Ik ben dik, maar wel fit'

03:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!