Judith Durham Beeld © ANP

Popzangeres Judith Durham krijgt staatsbegrafenis

07 augustus 2022 14:35

De Australische zangeres Judith Durham die vrijdag op 79-jarige leeftijd is overleden, krijgt in de deelstaat Victoria een staatsbegrafenis. De premier van Victoria, Daniel Andrews (50), heeft dit na overleg met de nabestaanden bekendgemaakt.

Daniel wil de zangeres eren voor haar hele leven en bijdrage aan de muziek, want ze is 'een echte icoon van Australische muziek'. Ze werd een jaar na de oprichting van de popgroep The Seekers in 1963 zangeres van de band die ze met haar stem snel wereldwijd bekend maakte. Het was de eerste Australische groep die wereldwijd succes had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Star Trek-actrice Nichelle Nichols (89) overleden

De groep die ook bestond uit Athol Guy, Keith Potger en Bruce Woodley, verhuisde in 1964 naar Londen om de roem te gelde te maken. In Engeland wist de voorheen totaal onbekende popgroep uit Melbourne zelfs The Beatles als de nummer één uit de hitlijst te verdringen. Ook in Nederland scoorde de band hits als 'The Carnival Is Over' en 'A World Of Our Own'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na onjuiste berichtgeving is Acteur Tony Dow nu wel overleden

The Seekers keerden in 1967 terug naar Australië en in 1968 begon Judith voor zichzelf, alhoewel The Seekers vanaf 1995 weer zijn gaan optreden. In 2013 kreeg Judith een beroerte, waardoor ze niet meer goed kon lezen en schrijven. Zingen bleef ze echter nog wel doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!