Eurovisie Songfestival maakt shortlist gaststeden bekend

08 augustus 2022 10:01

De shortlist van potentiële Britse steden die volgend jaar het Eurovisiesongfestival mogen huisvesten wordt vrijdag bekendgemaakt. Volgens Britse media wordt de lijst gedeeld in de 'Breakfast Show' op BBC Radio 2. Om hoeveel steden het gaat, is nog niet duidelijk.

Geïnteresseerde steden kunnen sinds vorige week een zogenoemd bidbook indienen waarmee ze de organisatie proberen te overtuigen dat ze een geschikte plek zijn voor het evenement. Er wordt gelet op onder meer een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten en bereikbaarheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïne ook naar Junior Eurovisie Songfestival

Naar verwachting wordt in het najaar bekend waar in het Verenigd Koninkrijk het songfestival volgend jaar wordt gehouden. Steden als Londen, Newcastle, Manchester en Liverpool hebben al aangegeven het evenement te willen huisvesten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goldband solliciteert naar deelname Eurovisiesongfestival

Vorige maand werd bekend dat het Verenigd Koninkrijk definitief het organiserende land is in plaats van Oekraïne. Vanwege de oorlog in het winnende land van dit jaar werd besloten dat het songfestival volgend jaar niet daar kan plaatsvinden. Daar wordt verdeeld op gereageerd, vertelt Aran Bade: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!