Menno de Boer Beeld © ANP

3FM-zendermanager naarstig op zoek naar nieuwe dj's

16 augustus 2022 15:06

De nieuwe programmering van NPO 3FM moet er onder meer voor zorgen dat het 'plezier in radiomaken' terugkomt. De focus komt weer meer op muziek te liggen en de radiozender krijgt de nieuwe slogan 'We Want More'. Zo hoopt zendermanager Menno de Boer (43) 3FM weer succesvol te maken, vertelt hij in de podcast 'Dit Was De Radio'.

"Ik zou het wel lekker vinden als we straks een programmering hebben die twee jaar staat"

Volgens Menno was 3FM een 'bezorgde' zender met een 'niet al te duidelijk' format. "Makers die het station niet als één team droegen." De zenderbaas wil daarom 'een aantal waarden' belangrijker maken. "Allereerst muziek veel belangrijker maken, er werd heel veel geluld en dat was een beetje bijzaak", vindt Menno. "Daarnaast moet positiviteit en het plezier in radiomaken weer te horen zijn. Mensen die luisteren willen verstrooiing, en vanuit die positiviteit willen we het avontuur weer terug brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank van der Lende en 3FM 'uit elkaar gegroeid'

De zendermanager zegt dat de zender vooral 'toewijding' nodig heeft van de makers. "Brengt iemand de luisteraar écht iets waar zijn hartje sneller van gaat kloppen? Gaat een dj er echt helemaal voor?"

Daarom is er kritisch gekeken naar een nieuwe programmering, die volgende maand ingaat. Zo krijgt 538-dj Barend van Deelen een nieuwe middagshow op de publieke zender. "Ik denk dat Barend veel lef brengt dat 3FM nodig heeft. Ik vind het wel lekker dat Barend soms eerst doet en dan denkt", aldus Menno. Rob Janssen en Wijnand Speelman gaan een nieuw ochtendprogramma presenteren. "Ik vind die combinatie echt fantastisch. Het is zo'n grappig duo."

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn maakten ook deel uit van het nieuwe schema, maar de heren maakten onlangs bekend over te stappen naar Radio Veronica. Naar vervangers wordt nog gezocht en er worden meerdere gesprekken gevoerd. "Het gaat om makers die ergens anders in de programmering stonden, maar misschien nu alsnog op zo’n plek terechtkomen. Of makers van buiten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Hoogendoorn: '3FM speelt vermoorde onschuld'

Menno hoopt eind deze maand duidelijkheid te hebben over de invulling van de vrijgekomen tijdslots. "Nu er weer nieuwe plek is, blijkt dat er heel veel mensen gemotiveerd zijn om voor 3FM te werken. Ik zou het wel lekker vinden als we straks een programmering hebben die twee jaar staat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!