Roxeanne Hazes in Beste Zangers Beeld © AVROTROS

Roxeanne Hazes dankbaar voor support na eerdere ophef Beste Zangers

19 augustus 2022 20:51

Meedoen aan 'Beste Zangers' kan iemands carrière maken. Na de allereerste aflevering van het muziekprogramma ging het echter niet om de nummers van Roxeanne Hazes (29), maar over de uitspraken die ze deed over haar moeder Rachel (52). De tweede aflevering verliep een stuk vrediger, maar toch ook nu is Rox weer het middelpunt van de belangstelling. Alleen deze keer door haar cover van het nummer 'Don't stop' van Blanks (25).

"Mijn hart is gevuld met liefde"

Toen hij pas negentien jaar was verloor Blank zijn allerbeste vriend Joost en veranderde zijn kijk op het leven drastisch. Na deze heftige gebeurtenis is Simon, zoals de zanger echt heet, meer muziek gaan maken. Hij kiest er bewust voor om alles uit het leven te halen en alleen de dingen te doen die hem vrolijk maken, zonder angsten. Iets dat Roxeanne bewonderingswaardig vindt om te zien. 

Zelf heeft ze moeite met het leven in het nu en daarom spreekt het nummer 'Dont stop' haar zoveel aan. In de aflevering besluit ze haar eigen Nederlandse versie ‘Vannacht’ te zingen voor Blanks, en die komt binnen. Ook bij de kijker thuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaap Reesema in zijn nopjes met deelname Beste Zangers

'Dankjewel voor de lieve berichtjes', bedankt de zangeres na afloop alle kijkers via haar Instagram Stories. 'Ik lees alle DM’s. Mijn hart is gevuld met liefde. Dankjewel.' De tekst van het nummer 'Vannacht', die de zangeres toe heeft gevoegd aan de post, lijkt ondertussen toepasselijker dan ooit na alle eerdere ophef.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes vertelt over breuk met Rachel: 'Enorme knauw van gehad'

De eerste aflevering van Beste Zangers werd vorige week afgetrapt door Roxeanne. Niet alleen haar nummers kwamen voorbij, maar de 'dochter van Dré' deed ook nog een paar pittige uitspraken. Zo vertelde ze over een 'nare vorm van heimwee' die ze opliep door 'trauma's uit haar jeugd'.

De grootste klap kwam volgens Rox toen haar moeder Rachel een boek schreef na het overlijden van haar vader. "Toen heb ik mijn moeder negen maanden niet bij me gehad. Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen", onthulde ze in de aflevering. Ook beweerde de zangeres 'enorme knauw' te hebben gehad doordat haar moeder haar in de steek zou hebben gelaten. "Je beschadigt iemand daar voor de rest van z'n leven mee. Ik ben een volwassen vrouw, maar kan moeilijk alleen slapen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Blanks steelt de harten van de kijkers in Beste Zangers

Rachel reageerde later in RTL Boulevard op de uitspraken en beschuldigde haar dochter van een 'rijke fantasie'. Moeder en dochter hebben al langere tijd een slechte relatie met elkaar. Zo probeert Rachel haar dochter te laten getuigen in een rechtszaak die ze heeft aangespannen tegen twee voormalige zakenpartners. Hoewel de rechter heeft besloten dat Roxeanne moet getuigen, heeft zij meermaals gezegd niet van plan te zijn om te komen.

'Roxeanne Hazes kan alsnog als getuige worden opgeroepen'

05:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!