Foo Fighters Beeld © ANP/EPA

Gitaar uit doorbraakvideoclip Foo Fighters onder de hamer

21 augustus 2022 16:09

Een gitaar die ooit werd bespeeld door Foo Fighters-frontman Dave Grohl wordt binnenkort geveild, meldt 'BBC' zondag. Het instrument moet naar verwachting 30.000 pond (omgerekend ruim 35.000 euro) opbrengen.

Grohl speelde in de videoclip van het nummer Monkey Wrench (1997) op de Gretsch White Falcon-gitaar. Oorspronkelijk was het instrument van medebandlid Pat Smear. De gitaar is te horen op het tweede album van Foo Fighters, The Colour And The Shape uit 1997. Het item gaat op 7 september bij veilinghuis Gardiner Houlgate samen met een foto van actrice Drew Barrymore, die de gitaar bespeelt, onder de hamer.

"Dit is een zeer bijzondere gitaar, aangezien het een van de weinigen van Foo Fighters-gitaren is die publiekelijk wordt geveild", aldus Luke Hobbs van het veilinghuis. "Monkey Wrench was de single waarmee de band doorbrak en bovendien het eerste nummer waarop drummer Taylor Hawkins - die helaas in maart overleed - op te horen is. Ik verwacht interesse vanuit de hele wereld. Het feit dat de gitaar zo prominent te zien is in de videoclip van Monkey Wrench, maakt 'm nog aantrekkelijker voor verzamelaars en fans."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!