Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke Alberti zegt vaarwel tegen grote publiek op Uitmarkt

24 augustus 2022 09:32

Willeke Alberti (77) treedt vrijdag op de Uitmarkt voor de laatste maal met haar eigen oeuvre op voor groot publiek. De diva zal de Uitmarkt in Amsterdam dan openen. "Ik wil heel graag in Amsterdam op het Museumplein met mijn band en voor mijn trouwe publiek samen herinneringen ophalen", geeft ze aan op de website van de Uitmarkt. "Samen zingen, samen lachen en lekker samen zijn; dat wil toch iedereen."

"Samen zingen, samen lachen en lekker samen zijn; dat wil toch iedereen"

Het is het tweede afscheid van Willeke deze zomer. Ze sloot half juli in het Concertgebouw in Amsterdam haar laatste grote solotheatertournee af. De zangeres had de tournee in eerste instantie in 2020 gepland staan toen zij haar 75e verjaardag vierde, maar door corona ging die niet door . Daarom toerde zij dit jaar vanaf maart langs de Nederlandse theaters.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Staande ovaties voor Willeke Alberti tijdens laatste soloshow

De Amsterdamse zingt al vanaf haar twaalfde voor publiek. Het muziekicoon sluit niet uit dat ze terugkeert op het podium, maar nooit meer met een soloprogramma. Zij zou nog graag een keer de musical De Jantjes spelen, waarmee zij in 2012 veel succes oogstte. Ook blijft Willeke concerten geven in verzorgings- en verpleeghuizen. Daarnaast blijft Alberti actief als ambassadeur van de lhbti-gemeenschap, onder meer tijdens de Pride.

Het concert van Willeke op het Museumplein is gratis toegankelijk. Haar optreden begint om 20.30 uur.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Willeke Alberti heeft laatste optreden solo-theatertour: 'Alles gedaan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!