Beeld © ANP

Definitief: Nick & Simon stoppen na 17 jaar als muzikaal duo

26 augustus 2022 03:00

Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) geven er na 17 jaar samen de brui aan: de twee stoppen vanaf het voorjaar van 2023 als muzikaal duo. Op deze manier ontstaat er volgens de mannen ruimte voor 'individuele creativiteit' en 'al langer gekoesterde solo-aspiraties' die de zangers hebben, zo laat het management aan het 'ANP' weten. Wel blijven de twee nog samenwerken voor tv-programma's die ze maken.

De laatste tijd gingen al geruchten rond dat Nick & Simon uit elkaar zouden zijn gegroeid en dat ieder z'n eigen weg wilde gaan. Begin augustus werd bevestigd dat er 'soloplannen' waren, maar werd hier niet verder over uitgeweid. Maandag geven de zangers in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4 eenmalig tekst en uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. Ook vertellen ze dan meer over de soloplannen die ze hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na geruchten breuk Nick & Simon: 'Er zijn soloplannen'

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, zullen ze volgend jaar onder de noemer Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten geven. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Dan staat er een groot afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy op het programma waar de zangers hun carrière als muzikaal duo zullen afsluiten. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag. Daarnaast komt er begin november een verzamel-cd uit met alle hitsingles van de twee door de jaren heen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick & Simon maken tweede seizoen van Onmogelijke Duetten

Nick & Simon brachten in 2006 als duo hun eerste singles en album uit. De Volendammers zijn onder meer bekend van hun nummers 'Kijk Omhoog', 'Pak Maar M'n Hand' en 'Rosanne'. Ook treden ze geregeld op in televisieprogramma's en maken ze sinds 2021 deel uit van de supergroep The Streamers. Daarmee treden ze in september nog op in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Nu de twee allebei hun eigen weg gaan, is het natuurlijk de vraag of ze solo net zo'n succesvolle carrière zullen hebben als met elkaar. Wat voor invloed heeft de breuk op hun portemonnee? 

Wat betekent solocarrière Nick & Simon voor hun portemonnee?

03:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aftrap zomerreeks Nick & Simon vindt plaats in Het Concertgebouw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!