Mart Hoogkamer en Bassie en Adriaan Beeld © ANP

Mart Hoogkamer steekt Spanje-lied Bassie en Adriaan in nieuw (clowns)jasje

28 augustus 2022 09:59

Zanger Mart Hoogkamer (24) gaat een cover maken van het lied 'De Spaanse Zon' van Bassie en Adriaan. Het is de bedoeling dat het lied begin volgend jaar uitkomt. Er is inmiddels contact tussen het duo en de Leidse zanger, bekend van de hit 'Ik ga zwemmen'. Dat heeft een woordvoerder van Bassie (86) & Adriaan (79) zondag laten weten.

"Mart staat hetzelfde in het leven als wij"

Het lied, dat de oorwormtekst 'in Spanje, in Spanje, in Spanje / in Spanje schijnt altijd de zon' bevat, komt uit 1978. Het nummer was voor het eerst te horen in de tv-serie Het Geheim van de Sleutel. In de evergreen bezingen de beroemde clown en acrobaat hun liefde voor het land aan de Middellandse Zee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bassie en Adriaan lanceren na zestig jaar hun eigen game

Mart sprak onlangs in het NPO-programma Muziekfeest op het Plein de wens uit dat hij het nummer graag van een nieuw jasje wilde voorzien. In een gesprek op Omroep West werd eerder deze week het contact tussen de zanger en Bassie & Adriaan tot stand gebracht. "Mart staat hetzelfde in het leven als wij", prijst Adriaan de zanger. "Hij wil mensen vooral veel plezier brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro betalen aan tegenspelers

Het is de bedoeling dat Bassie en Adriaan ook gaan figureren in de videoclip van de nieuwe versie, mits zij daar fysiek toe in staat zijn. Adriaan is inmiddels 79, Bassie is 86. Vooral Bas van Toor, zoals hij officieel heet, kampt al jaren met een zwakke gezondheid.

Mart sukkelde de afgelopen tijd ook met zijn gezondheid. Meer daarover in onderstaande video:

Dit loopt Mart Hoogkamer per week mis door ontstoken neusholtes

04:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!