Win Butler van Arcade Fire Beeld © ANP

Zanger Arcade Fire ontkent beschuldigingen seksueel misbruik

28 augustus 2022 10:09

Zanger Win Butler (42) van Arcade Fire wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Muzieksite 'Pitchfork' sprak met vier jonge vrouwen, van wie één van hen de zanger beschuldigt van aanranding.

"Hoewel deze relaties allemaal met wederzijds goedvinden waren, spijt het me heel erg voor iedereen die ik met mijn gedrag heb gekwetst"

De vier vermeende slachtoffers, die hun verhaal anoniem doen, waren allen tussen de 18 en 23 jaar oud toen de incidenten plaatsvonden. Win, die al sinds 2003 is getrouwd met zijn bandlid Régine Chassange, was toen zelf tussen de 36 en 39 jaar oud. In 2015 zou de zanger zonder toestemming zijn hand in de broek van een vrouw hebben gestoken. Ook zou hij de vrouw hebben gezoend zonder dat zij dat wilde.

Een andere vrouw stelt dat de zanger om naaktfoto's vroeg en ongevraagd seksueel getinte berichten stuurde, waaronder foto's van zijn geslachtsdeel. Ook nadat de vrouw aangaf dat zij daar niet van gediend was, bleef hij doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey ontkent 'met klem' beschuldigingen seksueel misbruik

Met de twee andere vrouwen kwam het tot seksuele ontmoetingen, zowel online als fysiek. Een vrouw genaamd Sarah vertelt dat de zanger haar onder druk zette om seksuele videogesprekken te voeren: "Ik voelde me misselijk elke keer dat ik het deed." Een vrouw met de naam Fiona vertelt dat ze naar aanleiding van het seksuele contact met Butler een poging tot zelfmoord heeft gedaan. "De last van het feit dat ik alles geheim moest houden, constant mijn behoeften opzij schoof om hem te bevredigen, gebrek aan grenzen en het schuldgevoel om de andere vrouw te zijn, werd te veel om te negeren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw trekt aanklacht van seksueel misbruik tegen Bob Dylan in

In een reactie aan Pitchfork heeft de zanger de buitenechtelijke relaties toegegeven, maar hij ontkent dat er sprake is geweest van dwang. "Ik heb nog nooit een vrouw tegen haar wil aangeraakt", stelt hij. "Ik ontken fel elke suggestie dat ik mezelf aan een vrouw heb opgedrongen of seksuele gunsten heb geëist. Hoewel deze relaties allemaal met wederzijds goedvinden waren, spijt het me heel erg voor iedereen die ik met mijn gedrag heb gekwetst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger Marcus Mumford in zijn jeugd seksueel misbruikt

Zijn vrouw Régine spreekt ook haar steun uit in een verklaring. "Ik weet dat hij nooit een vrouw heeft aangeraakt zonder haar toestemming, en ik weet zeker dat hij dat ook nooit heeft gedaan. Hij was de weg kwijt en hij heeft de weg terug gevonden. Ik hou van hem en hou van het leven dat we samen hebben gecreëerd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!