Simon Keizer en Johan Derksen Beeld © Jinek/ANP

Johan Derksen neemt het op voor Simon Keizer: 'Niet ordinair voor de poen blijven zingen'

30 augustus 2022 22:21

Johan Derksen (73) kan zich heel goed verplaatsen in Simon Keizer (38), die maandagavond duidelijk maakte met Nick & Simon te willen stoppen omdat hij er geen plezier meer in beleeft. "Dat begrijp ik heel goed", zei de analist in 'Vandaag Inside'.

"Ik had dat met dat voetbalprogramma. Ik was daar klaar mee. En als je dat hebt, moet je wat anders gaan doen"

"Die jongen die heeft dat 17 jaar gedaan: van zaal naar zaal naar zaal, en al die fans. Die was er klaar mee", aldus Johan, die een zelfde situatie beleefde rond het veelbesproken programma Veronica Inside. "Ik had dat met dat voetbalprogramma. Ik was daar klaar mee. En als je dat hebt, moet je wat anders gaan doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Schilder heeft nieuwe carrière na break-up met Simon Keizer

Volgens Johan moet je niet 'ordinair voor de poen' liedjes blijven zingen. "Dat hebben ze niet nodig, want die hebben 17 jaar lang heel goed verdiend." Hij gaf daarna toe dat hij zelf wel voor het geld op tv blijft. "Ik zit hier omdat ik dit programma er bij John de Mol doorgedramd heb", aldus de snor. "Als ik niets meer zou krijgen, zou je mij hier niet meer zien. Dit soort dingen doe je niet voor je plezier."

Johan stelde, anders dan veel andere mediacommentatoren, overigens dat Nick & Simon het 'uitstekend' hadden gedaan tijdens hun interview maandag in talkshow Jinek. "Ze hebben het goed opgelost met een geloofwaardig verhaal. Niks mis. Ze zijn uit elkaar op een beschaafde wijze."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers trekken verhaal Nick & Simon in twijfel: 'Groot toneelspel!'

In Jinek benadrukten Nick & Simon dat er geen sprake is van onderlinge ruzie en vertelde Simon dat hij het initiatief heeft genomen voor de breuk, omdat hij weinig plezier meer heeft in optreden. Toch gelooft niet iedereen het verhaal:

Aran Bade trapt niet in toneelstuk Nick & Simon: 'Wordt belazerd'

06:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!