Nielson Beeld © ANP

Nielson bijna getekend door Studio 100: 'Gelukkig werkte het niet'

3 september 2022 16:00

Niels Littooij, beter bekent als Nielson, breekt tien jaar geleden door met het nummer 'Beauty & The Brains' door zijn deelname aan het programma 'De Beste Singer-Songwriter'. Vlak daarvoor had ook al Studio 100-baas Gert Verhulst (54) zijn oog op hem laten vallen. Dat vertelt de 32-jarige zanger in 'Beste Zangers de Podcast'.

"Dan was ik heel rijk geworden waarschijnlijk"

In de podcast van het zangprogramma praat Jaap Reesema met de deelnemers van Beste Zangers over wat er allemaal is gebeurd op de haciënda. In de vierde aflevering is Nielson te gast die vertelt over zijn theatershow, idolen en met wie hij hoopt een samenwerking aan te gaan. Ook haalt Jaap nog even de rapperiode van de singer-songwriter aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nielson moet show in Rotterdam annuleren vanwege stemverlies

Volgens Nielson is hij eigenlijk gestopt toen hij goed werd. Niet veel later werd hij gevraagd voor het groepje Zirkus Zirkus, dat bijna werd getekend door Studio 100 van Gert Verhulst. Uiteindelijk is Nielson heel blij dat dit niet is doorgegaan. "Ik ben nu héél dankbaar natuurlijk dat het niet echt is doorgebroken, want dan kom je nooit meer van die stempel af", aldus Nielson "Dan was ik heel rijk geworden waarschijnlijk - want Studio 100, alles wat ze doen… - maar gelukkig werd het het niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uithaal Jaap Reesema in Beste Zangers bezorgt iedereen kippenvel

Rap heeft wel altijd nog een speciaal plekje in zijn hart. Nielson vertelt in de podcast: "Ik schrijf thuis nog wel eens raps voor de lol, het is ook een soort training voor mij. Ik vind het belangrijk om erin te houden, want het is wel mijn hele basis. Het ritme is voor mij heel belangrijk en ik geloof dat een liedje, natuurlijk is de boodschap van een liedje heel belangrijk, maar als het niet lekker klinkt... dan beklijft 'ie niet."

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts. Of kijk 'm hieronder:

Aflevering 5 RTL Boulevard Reality Podcast: Ex on the Beach

22:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!