Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins Beeld © AFP

Foo Fighters eert overleden drummer tijdens benefietconcert

3 september 2022 18:00

Niemand kon je zo laten 'lachen, zingen en dansen' als Taylor Hawkins. Dat zei Dave Grohl (53), oprichter en bandlid van de Amerikaanse band de Foo Fighters, zaterdagavond in het Wembley stadion in Londen bij het eerste van twee benefietconcerten voor de drummer die afgelopen maart op 50-jarige leeftijd overleed.

"Zing en dans en lach en huil en schreeuw en maak wat focking geluid zodat hij ons nu kan horen"

Bij de start om 17.30 uur staat de band op het podium. De menigte fluit, joelt en klapt hard en begint op een zeker punt 'Taylor' te roepen. Daarna neemt Dave het woord. "Dames en heren, vanavond zijn we samen om het leven, de muziek en de liefde van onze goede vriend, ons bandlid, onze broer, Taylor te vieren", trapt hij zijn zegje af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gitaar uit doorbraakvideoclip Foo Fighters onder de hamer

De mensen die hem goed kenden wisten dat hij iedereen kon laten lachen, zingen en dansen, vervolgt hij. "Voor degenen die hem aanbidden van een afstand: ik weet zeker dat jullie hetzelfde voelden". Deze avond "zijn we samen met familie, goede vrienden, zijn muziekhelden en zijn grootse inspiratiebronnen", stelt de artiest, om iedereen een 'gigantische' avond te bezorgen, voor 'een gigantisch' persoon. "Dus zing en dans en lach en huil en schreeuw en maak wat focking geluid zodat hij ons nu kan horen." Daarop begint het publiek hard te schreeuwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overleden Foo Fighters-drummer 'onder druk gezet' tijdens tour

Daarna trapt Liam Gallagher af met een optreden. Verder treden onder anderen Josh Homme, Travis Barker, Chrissie Hynde en Brian May en Roger Talyor van Queen op bij het concert, dat volledig is uitverkocht. Ook Supergrass, Mark Ronson en Paul Jones van Led Zeppelin zullen op het podium gaan staan. De opbrengst van het concert gaat naar twee goede doelen die de familie van de drummer heeft uitgekozen: Music Support en MusiCares.

Na het optreden in Londen volgt op 27 september nog een eerbetoon in het Kia Forum in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Foo Fighters zegt optreden Grammy's af na dood drummer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!