Robbie Williams Beeld © ANP

Robbie Williams vereerd door samenwerking met Nederlands Orkest

9 september 2022 23:37

Robbie Williams (48) voelt zich enorm vereerd door de samenwerking met het Nederlandse Metropole Orkest. In een interview met Eva Jinek (44) vertelt de Britse zanger dat de samenwerking zijn werk 'omhoog' heeft getild en dat 'het een bepaalde waardigheid die het eerst niet had' heeft gekregen.

"Hun talent heeft mij met dit project het gevoel gegeven dat ik iets ongelooflijks heb bereikt"

"Als een orkest een aanzienlijke volwassen talent uitleent aan een artiest, iemand uit de popwereld, tilt dat het omhoog en geeft het een bepaalde waardigheid die het eerst niet had", zegt Robbie. "Hun talent heeft mij met dit project het gevoel gegeven dat ik iets ongelooflijks heb bereikt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland in gesprek met Robbie Williams: 'Kende mij'

Robbie moet toegeven dat hij in eerste instantie niet aan een Nederlands orkest had gedacht, maar dat hij op het orkest werd gewezen. "Het is interessant dat je nooit buiten het Verenigd Koninkrijk of Amerika kijkt als je zoekt naar artiesten."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Jeroen van der Boom haalde inspiratie nieuwe plaat bij Robbie Williams

Voor XXV, zoals de jubileumplaat die vrijdag is verschenen heet, speelde het Metropole Orkest nieuwe versies in van de grote hits als 'Angels', 'Supreme', 'Kids' en 'Let Me Entertain You'. Ook staan er enkele nieuwe tracks van de Brit op XXV. De opnames voor de jubileumplaat vonden in april 2021 plaats in de grootste studio van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Hoewel het de bedoeling was dat Robbie daar bij aanwezig was, is dat er uiteindelijk mede door de coronacrisis niet van gekomen.

Robbie Williams groot fan van interieur Bridget Maasland

03:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!