Coldplay Beeld © ANP

Arnhems bedrijf voorziet Coldplay van stroom tijdens tournee

14 september 2022 06:00

Een Nederlands bedrijf gaat op wereldtournee met Coldplay. Het Arnhemse Wattsun zal de concerten van de Britse band voorzien van stroom, onder meer door middel van een speciale dansvloer waarop publiek al dansend energie opwekt.

"Nu kunnen concerten ook op een emissieloze manier worden georganiseerd"

Volgens medeoprichter Bart Hendriks van Wattsun kunnen concerten daarmee op een groene en duurzame manier van stroom worden voorzien. "Vooral in het verleden was er onvoldoende stroom aanwezig. Vaak wordt er dan gebruikgemaakt van generatoren. Maar nu kunnen concerten ook op een emissieloze manier worden georganiseerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Houdt het dan nooit op? Coldplay kondigt vierde show aan

Doordat het publiek danst op een speciale vloer, worden de batterijen van Wattsun opgeladen. Naast de dansvloer kunnen concertbezoekers ook plaatsnemen op een fiets die de batterijen oplaadt. Eerder leverde Wattsun op die manier al duurzame stroom aan festivals als Mysteryland en Awakenings. De batterijen van het bedrijf zijn bovendien modulair, waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid door modules te stapelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coldplay kondigt groots livestreamevenement aan

De tour met de naam Music Of The Spheres door het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa begint op 17 mei in het Portugese Coimbra. De belangstelling voor de concerten van Coldplay is groot in Nederland. In eerste instantie zou de Britse band twee concerten geven in Amsterdam, maar dat aantal werd al snel uitgebreid naar vier shows. Inmiddels zijn alle kaarten voor de optredens in juli uitverkocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel animo voor kaartjes Coldplay: nog 400.000 wachtenden voor u

Duurzame stroomvoorziening is vooral in deze tijd enorm fijn, want de prijzen gaan door het dak. Ook de stijgende gasprijzen zijn voor vele mensen alarmerend. 

Gezinnen uit Een Huis Vol delen tips voor stijgende gasprijzen

05:30