Lil Kleine Beeld © ANP

Optreden Lil Kleine na ophef geannuleerd door Rotterdams festival

16 september 2022 17:11

Lil Kleine (27) staat niet meer in de line-up van het Rotterdamse festival TIKTAK. Eerder deze week ontstaat er veel ophef als het festival de rapper aankondigt.

"Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers"

Lil Kleine zou dit weekend voor het eerst optreden in Nederland sinds hij begin dit jaar wordt veroordeeld en daarna opnieuw aangeklaagd voor mishandeling. De aankondiging leidt online tot veel boze reacties en daarom onderneemt het festival nu actie.

'Als organisatie van TIKTAK ligt onze focus op de muziek. Dit was de reden om de artiest Lil Kleine toe te voegen aan de line-up. In overleg met alle betrokken partijen hebben wij besloten dat Lil Kleine morgen niet zal optreden op het TIKTAK-festival. Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers', laten ze weten via Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen extra maatregelen bij optreden Lil Kleine in Rotterdam

Naar verluid heeft een incident in Club Air ook iets te making met annulering. Dit is wat het beveiligingsbedrijf erover zegt: "Er is einde van de avond een opstootje binnen in de club geweest tussen Lil Kleine en een jongen. De beveiliging was er al snel bij en hebben de jongen en daarna Lil Kleine de club uitgezet. Hoe het is afgelopen weten we niet."

Zijn advocaat beweert echter anders. Lil Kleine is volgens zijn advocaat Nienke Hoogervorst niet betrokken bij de mishandeling die afgelopen nacht in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Dat laat zij weten aan het ANP.

Comeback Lil Kleine maakt tongen los: 'Vriendendienst'

05:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine treedt voor het eerst in maanden weer op in Nederland

De afgelopen periode treedt Lil Kleine alleen sporadisch op in het buitenland. De rapper trekt zich terug als er in februari een video uitlekt waarop te zien is dat hij het hoofd van zijn inmiddels ex-verloofde Jaimie Vaes tussen een autodeur klemt. Hij wordt opgepakt en Jaimie doet later aangifte tegen hem. De rapper vertrekt kort nadat hij weer op vrije voeten is tijdelijk naar Thailand. In een video op Instagram vertelt hij dat hij daar 'professionele hulp' te hebben gezocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!